Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Επικαιρότητα



Σήμερα περί τις 7:15 π.μ. και ενώ περπατούσα επί της οδού Κορυτσάς με κατεύθυνση προς Χαλάνδρι, αντιλήφθηκα άνδρα βαίνοντα επί ποδηλάτου, κινούμενο αντίθετα προς το ρεύμα κυκλοφορίας της συγκεκριμένης οδού, να πετά την αναμμένη γόπα του τσιγάρου του στα χόρτα, κάτω ακριβώς από τα πεύκα και δίπλα στον κάδο απορριμάτων που βρίσκονται από την πλευρά του ρέματος, απέναντι από τη μονοκατοικία της οδού Κορυτσάς 10.

Η σκέψη ότι η ενέργεια αυτή ήταν σκόπιμη με εξοργίζει, το ενδεχόμενο να οφείλεται σε αμέλεια δεν με παρηγορεί. Εντύπωση μάλιστα μου έκανε που όταν έσπευσα να σβήσω το τσιγάρο και φώναξα στον άνδρα ότι σε αυτό το μέρος δεν πετάμε τσιγάρα λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς, εκείνος δεν μου έδωσε καμία απολύτως σημασία, δεν ζήτησε ένα συγγνώμη, αλλά συνέχισε την πορεία του αδιάφορος.

Κατόπιν αυτού, επειδή έχουμε ένα φυσικό θησαυρό στην περιοχή του Πολυδρόσου, το ρέμα Πεντέλης Χαλανδρίου, τον οποίο απολαμβάνουμε καθημερινά μικροί - μεγάλοι, θεωρώ ότι είναι υπέρτατη ανάγκη να το διαφυλάξουμε τόσο με το να γίνουμε οι ίδιοι πιο προσεκτικοί στη συμπεριφορά μας όσο και με το να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους γύρω μας,κατοίκους και μη της περιοχής.

Σίγουρα αξίζει να παλέψουμε για ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ.


Με εκτίμηση,

Χρυσούλα Καρατζή,

κάτοικος Πολυδρόσου

Γραμματέας του "Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου για την
ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου