Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Παρέμβαση Συλλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο 7 Νοεμβρίου 2017


Σχετικά με το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων :

Ο Σύλλογός μας είχε ευθύς εξαρχής επανειλημμένως επισημάνει την αναγκαιότητα και τη σημασία ύπαρξης μίας ενιαίας κυκλοφοριακής μελέτης για τις περιοχές Χαλανδρίου - Πολυδρόσου και Παραδείσου, θέμα που χρονίζει από τον Οκτώβριο 2014 μετά τη διάνοιξη της Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης, θέση που δεν υιοθετήθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου.

Τώρα, η ορθότητα της θέσης μας  επιβεβαιώνεται και από το περιεχόμενο της από 25/5/2017 επιστολής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς το Δήμο Αμαρουσίου, στην οποία σαφέστατα αναφέρεται ότι  προκειμένου να εγκριθούν οι υποβληθείσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, απαιτείται μεταξύ άλλων και η λήψη της σύμφωνης γνώμης του Δήμου Χαλανδρίου για τη ρύθμιση σε οδούς στα όρια δύο Δήμων.

Στο ίδιο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής επισημαίνεται η θέση κατά των αποσπασματικών ρυθμίσεων δυο ή περισσότερων ΠΕ στην ίδια  περιοχή. 

Κατόπιν αυτού είναι προφανές ότι είναι πολύ πιθανό να μην εγκριθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής οι υποβληθείσες από το Δήμο Αμαρουσίου κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να παραμείνει αρρύθμιστη η κυκλοφορία στην περιοχή του Πολυδρόσου με αποτέλεσμα να παρατείνονται επ'αόριστον οι καθημερινοί σοβαρότατοι κίνδυνοι ατυχημάτων για πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς οχημάτων σε μία περιοχή αμιγούς κατοικίας. 



Η επικινδυνότητα των δρόμων έχει αποδειχθεί όταν τον Ιούνιο - Αύγουστο 2016 που έγιναν σειρά από  ατυχήματα που είχαμε καταγράψει και δημοσιεύσει αντιμετωπίζοντας για αυτό δυσμενή κριτική . 


Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι απολύτως απαραίτητο να προβεί αμεσότατα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να δοθεί μία οριστική λύση στο συγκεκριμένο θέμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου