Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Το σίριαλ με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Παράδεισο και το Πολύδροσο Αμαρουσίου - Χαλανδρίου


ο Πρόεδρος του ΔΣ Συλλόγου κατοίκων Πολυδρόσου κ. Παναγιώτης Α. Πάντος
η Πρόεδρος του ΔΣ Συλλόγου Παραδείσου κ. Γωγώ Μπίσκου Βαρδουλάκη

Στο  τελευταίο  Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Κατοίκων Πολυδρόσου και Παραδείσου κ.κ. Παναγιώτης Α. Πάντος και Γώγω Μπίσκου αντίστοιχα, τοποθετήθηκαν στην Ημέρα Πολίτη για τα κοινά  θέματα  που απασχολούν τους κατοίκους των δυο όμορων περιοχών.

Κυρίαρχο θέμα και για τις δυο περιοχές  το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η αρρύθμιστη οδική κυκλοφορία  μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης τον Οκτώβριο 2014 και οι περίπου χαοτικές και επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί .  

Για την έγκριση των κυκλοφοριακών μελετών, που έχουν εκπονηθεί μετά από διαβούλευση από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πάτρων Δρ. Ευάγγελο-Γεράσιμο Ματσούκη  και έχουν εγκριθεί με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, η Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Αττικής διεξάγει για περισσότερο από ένα χρόνο αλληλογραφία με τον Δήμο Αμαρουσίου για περισσότερες διευκρινίσεις και συμπληρώσεις .

Δυο χαρακτηριστικά έγγραφα απ΄ αυτή την αλληλογραφία είναι, η από τον περασμένο Μάιο επιστολή της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Αττικής ως απάντηση σε έγγραφη διαμαρτυρία του Δημάρχου κ. Γ. Πατούλη και στη συνέχεια το απαντητικό έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου τον Ιούλιο 2017.

Ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς και τις θέσεις που αναπτύσσονται στα δυο προαναφερόμενα έγγραφα,  το γεγονός είναι  η συνεχιζόμενη εδώ και τρία χρόνια απαράδεκτη κυκλοφοριακή κατάσταση στην περιοχή.


Ο Αντιδήμαρχος κ. Β. Κόκκαλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεσμεύτηκε να προγραμματίσει ειδική σύσκεψη για το θέμα η οποία  πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, Νέου Αμαρουσίου, Παραδείσου, Πολυδρόσου και Προστασίας ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου και Περιβάλλοντος,  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  Β. Κόκκαλης, ο καθηγητής  Ευάγγελος Ματσούκης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η δέσμευση του Αντιδημάρχου είναι ότι, στο επόμενο ή μεθεπόμενο ΔΣ στις 21/11 ή 05/12  τα στοιχεία για τη συμπλήρωση των μελετών, θα εγκριθούν από την ΕΠΖ και το σώμα και θα αποσταλούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για συμπλήρωση και έγκριση των κυκλοφοριακων μελετών.   

Για τα θέματα που εκκρεμούν στο έργο της "βιοκλιματικής"  με βασικότερο για την ασφάλεια τις βραδινές ώρες τον φωτισμό, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  Β. Κόκκαλης, διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες 10 ημέρες  θα λειτουργήσει. 

Κατά τη διάρκεια του ΔΣ, με παρέμβαση του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Γαρδέλης, δεσμεύτηκε για τοποθέτηση υπαιθρίων οργάνων άθλησης στο γήπεδο του Α.Ο Τριφυλλιακού (Φραγκοκλησιάς & Κορυτσάς).  



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου