Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχών Αμαρουσίου, Πεντέλης, Χαλανδρίου

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών Εγγειοβελτικών Έργων απαντά σε συνέχεια του κοινού εγγράφου τριών συλλόγων   



 

Από το έγγραφο προκύπτει ότι,  οι αρχικές εγγράφως διατυπωμένες θέσεις από το 2015 των συλλόγων είναι ορθές και στη σωστή κατεύθυνση, καθώς και οι ενέργειες και δραστηριότητες που έχουν αναρτηθεί όπως η ημερίδα για το ρέμα του Ποδονίφτη & τα βιομηχανικά κτήρια της περιοχής και οι παρεμβάσεις  η διευθέτηση των ρεμάτων, η αντιπλημμυρική προστασία τηςπόλης του Αμαρουσίου και η οδός Ακακιών...!!!, στο πλαίσιο  3-ωρης ενημέρωσης και συζήτησης με παρεμβάσεις 5  Συλλόγων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, για τη διευθέτηση των ρεμάτων (Σαπφούς και Πεντέλης Χαλανδρίου) και τα αντιπλημμυρικά έργα της πόλης του Αμαρουσίου.

Η ΔΑΕΕ, για την ορθολογική, έγκαιρη και ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών από όπου διέρχεται το ρέμα του Ποδονίφτη (λεκάνη  Ν. Πεντέλης, των Μελισσιών, των Βριλησσίων, του Χαλανδρίου, της Αγίας Παρασκευής, της Φιλοθέης,  του Αμαρουσίου, της Νέας Ιωνίας, της Πεύκης και του Ηρακλείου)(ρέματα  Λαμπρινής, Γιαμπουρλά, Ηρακλείου, Πεύκης, Φιλοθέης, Αμαρουσίου (Σαπφούς), Χαλανδρίου και Τσάκου ως κλάδους του Ποδονίφτη), θα προτείνει μελέτη  για ένταξη στο ΠΔΕ 2018 για εξασφάλιση χρηματοδότησης ώστε με υπουργική απόφαση να χαρακτηριστεί το έργο ως εθνικού επιπέδου, ειδικό και σημαντικό, και στη συνέχεια να δημοπρατηθεί η εν λόγω μελέτη.

Η κ. Χριστίνα Φίλιππα Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου ΡΟΗ και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου του ΔΣ κ. Παναγιωτης Πάντος επιβεβαιώνονται για την αναγκαιότητα του συνολικού σχεδιασμού που εξέφρασαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στις 16 Ιανουαρίου 2018.         


Η παρέμβαση της Προέδρου του Συλλόγου ΡΟΗ – Πολίτες υπέρ των ρεμάτων Χριστίνας Φίλιππα, δημιούργησε εκπλήξεις γιατί έθεσε σε αμφισβήτηση τη δυνατότητα υλοποίησης των σχεδιαζόμενων αντιπλημμυρικών, εξαιτίας της μη τήρησης της ισχύουσας νομοθεσίας.


Η τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΣ Συλλόγου κατοίκων Πολυδρόσου εστιάστηκε στον ανορθολογισμό και τις πρακτικές που έχουν διαχρονικά ακολουθήσει η αυτοδιοίκηση Α΄& Β΄ βαθμού για την αντιμετώπιση ενός σοβαρότατου θέματος όπως τα αντιπλημμυρικά έργα και επεσήμανε ότι έχουμε «τοποθετήσει το κάρο μπροστά από το άλογο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου