Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πολύδροσο


Έχει ξεκινήσει από την περασμένη Κυριακή 21 Ιουλίου η σταδιακή εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Πολύδροσο και στον Παράδεισο, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι 10 Αυγούστου 2019, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου.

Οι ρυθμίσεις στον Παράδεισο, Πολύδροσο και Νέο Μαρούσι, περιγράφονται αναλυτικά κατά οδό στο ΦΕΚ που μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι εκτιμήσεις του μελετητή για τα αποτελέσματα, στην τοποθέτηση του όταν συζητήθηκε το θέμα και εγκρίθηκε ομόφωνα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.   


Ο Σύλλογος θα παρακολουθήσει την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων και τα πρώτα αποτελέσματα και θα οργανώσει εντός του Σεπτεμβρίου συγκέντρωση των κατοίκων, για συζήτηση και προτάσεις για τη βελτίωση τους εάν απαιτείται .

2 σχόλια:

  1. Είναι πραγματικά άξιο απορίας πως οι παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση της Φραγκοκλησιάς έφτασαν στο σημείο να δημιουργήσουν μονοδρομήσεις στη περιοχή των σχολείων Δούκα, όπου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, με τις εξής επιπτώσεις που αντιμετωπίζονται καθημερινά:

    1). Να πρέπει να κάνουμε ολόκληρους κύκλους για να φύγουμε/επιστρέψουμε στα σπίτια μας

    2). Τα διερχόμενα αυτοκίνητα έχουν πια όλο το δρόμο δικό τους και διασχίζουν τη γειτονιά με 40 και 50Km/h, με το κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος να αποτελεί κάτι περισσότερο από πιθανότητα. Να μη ξεχνάμε πως είναι στενοί δρόμοι στους οποίους παίζουν, κάνουν ποδήλατο τα παιδιά μας και κάποιοι άλλοι βγάζουν βόλτα τα ζώα συντροφιάς τους.

    3). Εξαιρετικά ελλειπή συμμόρφωση των οδηγών ως προς τη τήρηση των σημάτων, με συχνούς διαπληκτισμούς μεταξύ τους και το κίνδυνο ατυχήμάτων να ελοχεύει συνεχώς.

    4). Αποκλείεται η πρόσβαση των κατοίκων του Νέου Αμαρουσίου στα καταστήματα του Πολυδρόσου.

    Καλώ τον επιστημονικό σας συνεργάτη που έκανε τη μελέτη, να προσπαθήσει σε ώρες αιχμής (πρωϊνές, απογευματινές) να προσπαθήσει να κινηθεί από/προς τις οδούς Απειράνθου, Κερκύρας, Βριλησσίων προς/από τις κεντρικές αρτηρίες Μεσογείων, Κυπρίων Αγωνιστών για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις δυσκολίες και το κομφούζιο που προκαλείται, ή να προσπαθήσει να περπατήσει στους δρόμους της γειτονιάς μας.


    Ευχαριστώ,

    Παναγιώτης Ευσταθίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα ,και να προσπαθήσει να κινηθεί σε αυτές τις οδούς όταν λειτουργούν τα σχολεία , όχι τώρα που είναι κλειστά και οι περισσότεροι λείπουν διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή