Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Η αυτοδιοίκηση είναι ετεροδιοίκηση...

Μαρούσι 26 Ιουνίου 2018, Δημοτικό Συμβούλιο για τον Δημόσιο Απολογισμό πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής έτους 2017

Συμμετείχαμε ως σύλλογος στη συνεδρίαση του ΔΣ για τον απολογισμό του 2017.  Με επιγραμματικό τρόπο αναφέραμε τα κύρια ζητήματα που εκκρεμούν για το Πολύδροσο, που τα τελευταία  χρόνια  έχουμε αναδείξει και γνωστοποιήσει στη Δημοτική Αρχή εγγράφως και προφορικώς. 

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΔΣ αναφέρθηκε στον περιορισμένο χρόνο των τριών λεπτών που του διατέθηκε στα εξής :    


Παράλληλα αναφέρθηκε για την ίδια τη μορφή του απολογισμού, που όπως πραγματοποιείται δεν έχει ιδιαίτερη ουσία αφού έχει μια απλή λογιστική μορφή δεν καταγράφει τις ανάγκες, τις  προτεραιότητες που επιλέγονται,  τις υφιστάμενες  δυνατότητες και τις συνθήκες και το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι δράσεις υλοποιούνται. 
 

Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης απάντησε στα επιμέρους θέματα μετά από μια δήλωση ότι, η αυτοδιοίκηση είναι απλά ετεροδιοίκηση σε όλη τη χώρα και ο Δήμος Αμαρουσίου ακόμη χειρότερα λόγω των «ιδιαίτερων σχέσεων» με την Περιφέρεια Αττικής …!!!

 Για τα θέματα της περιοχής μας, ενώ μέχρι σήμερα γνωρίζαμε  ότι η κυκλοφοριακή μελέτη είναι στα τελικά στάδια έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής  και άμεσης εφαρμογής στη συνέχεια,  ο Δήμαρχος αναφέρθηκε για μια νέα μελέτη από το Πολυτεχνείο της Πάτρας και εφαρμογή της εντός του έτους.

Για τους αθλητικούς χώρους στις οδούς Ροδοδάφνης και Φραγκοκλησιάς (γήπεδο Τριφυλλιακού) πληροφορηθήκαμε ότι ο δεύτερος πρόκειται να ανακαινιστεί, για τις 2 παιδικές  χαρές στην οδό Κορυτσάς και Ροδοδάφνης κάποιος προγραμματισμός υπάρχει για το μέλλον.

Για τη κατασκευή δικτύου ομβρίων (χωρίς την οδό Ακακιών) οι καθυστερήσεις οφείλονται στις διαδικασίες της Περιφέρειας αλλά επίκειται η υπογραφή σύμβασης !!!

Για το έργο της βιοκλιματικής καμία ελπίδα για βελτίωση και θα το υποστούμε στο μέλλον στη μορφή που τελικά διαμορφώθηκε, αφού η περάτωση βεβαιώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 σύμφωνα με το κείμενο του απολογισμού και παρά τις περί αντιθέτου "δεσμεύσεις" που είχαν ακουστεί κατά καιρούς το προηγούμενο χρονικό διάστημα.   

Η ελάχιστη  συμμετοχή των συλλογικών φορέων της πόλης στη συνεδρίαση του ΔΣ, κατά την εκτίμηση μας θα πρέπει να προβληματίσει των σύνολο των δημοτικών συμβούλων και πρώτιστα τη Δημοτική Αρχή.     

Εκπροσωπήθηκαν και τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση οι σύλλογοι Παραδείσου, Ν. Αμαρουσίου και Δωδώνης, ο δε πρώην Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Ν. Αμαρουσίου Ζ. Χατζηγιαννάκης αναφέρθηκε στο θέμα της «χωματερής» της οδού Μεσογείων που σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή μεγάλη πυρκαγιά.   

Όλη η τρίωρη συνεδρίαση στο video :


Η πλέον εύστοχη για το θέμα του απολογισμού 2017 και την αποσπασματικότητα του, η τοποθέτηση της ανεξάρτητης δημοτικής σύμβουλου, δικηγόρου Μ. Διακολιού.   


         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου