Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…!!!


Ξεκίνησαν οι εργασίες οδοσήμανσης στο Πολύδροσο, εχθές το πρωί 26/9, προφανώς με σκοπό την εφαρμογή  των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Τα πρώτα σήματα καλυμμένα προς το παρόν τοποθετήθηκαν επί της οδού Κορυτσάς στη συμβολή με την οδό Φραγκοκκλησιάς και στο απέναντι πεζοδρόμιο (πάρκο Τριφυλλιακού).

Οι εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, εκτιμάται όταν εφαρμοστούν να αλλάξουν προς το καλλίτερο την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε, σε περιοχή αμιγούς κατοικίας προαστιακού χαρακτήρα,  με το «άνοιγμα» της οδού Φραγκοκκλησιάς τον Οκτώβριο του 2014.

Ενδεικτική της κατάστασης σε μικρό χρονικό διάστημα μετά το «άνοιγμα» της οδού Φραγκοκκλησιάς ,  σε μια καθημερινή μέρα (Τρίτη 23/12/2014) και  ώρα  (16.30 έως 17.30), ήταν  ο κυκλοφοριακός φόρτος που καταγράφηκε σε video στην γωνία  ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ & ΑΚΑΚΙΩΝ (χωρίς τότε την ύπαρξη του ποδηλατοδρόμου) στο εντυπωσιακό αριθμό των 810 οχημάτων/ώρα  !!!  Η διέλευση του φορτηγού (47΄:21’’)  με το επικίνδυνο φορτίο  εντός αστικής περιοχής αμιγούς κατοικίας  χαρακτηριστική του κάθε τύπου και είδους οχημάτος που κυκλοφορεί  στο Πολύδροσο από τότε μέχρι σήμερα.


Οι εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις κυρίως στις οδούς Φραγκοκκλησιάς, Κορυτσάς, Ασπασίας Καψαλά και Κ. Καραμανλή, που θα εφαρμοστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα απαιτήσουν την ΠΡΟΣΟΧΗ όλων μας για την εξοικείωση μας με αυτές.

Την πρώτη μέρα εφαρμογής, ευελπιστούμε ότι ο Δήμος θα φροντίσει  σε συνεργασία με την Τροχαία και τις υπηρεσίες του,  την απρόσκοπτη προσαρμογή της κυκλοφορίας στο νέο καθεστώς ρυθμίσεων.   

Με την ελπίδα ότι οι εργασίες σήμανσης θα ολοκληρωθούν σύντομα σε όλη την ευρύτερη περιοχή που αφορά η κυκλοφοριακή μελέτη (Νέο Μαρούσι, Πολύδροσο και Παράδεισο για την οδό Φραγκοκκλησιάς) και ότι οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην οδική ασφάλεια και την αποσυμφόρηση της υπερτοπικής κυκλοφορίας της περιοχής μας.


Τις πρώτες διαπιστώσεις και συμπεράσματα, μετά την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ο Σύλλογος μας θα τα συζητήσει με τα μέλη μας, τους σχολικούς συλλόγους  και τους κατοίκους, σε ανοιχτή συγκέντρωση που η ημερομηνία της θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου