Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Κυριακή 5/12 στις 9:00 το πρωί

 Οι εργασίες  προετοιμασίας για τη δενδροφύτευση στον χώρο Φραγκοκλησιάς και Λ. Πεντέλης ξεκίνησαν και συνεχίζονται πυρετωδώς.

Παρουσία μελών του ΔΣ του συλλόγου μας και των συλλόγων Νέου Αμαρουσίου και Προστασίας ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου  έγιναν:

-- Τετάρτη (24/11) και Πέμπτη (25/11)  συνεργεία των Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου, παρουσία Αντιδημάρχων και δασονόμου του  Δασαρχείου Πεντέλης. κλάδεψαν τα υπάρχοντα δέντρα και καθάρισαν τον χώρο με μηχανικό εξοπλισμό και εργάτες. 'Έγιναν δοκιμαστικές τομές από τον Δήμο Χαλανδρίου για να διερευνηθεί  το είδος του υπεδάφους και η καταλληλότητα αυτού για τη φύτευση. Η κατάσταση στο μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης είναι κατάλληλη για φύτευση πέραν κάποιων ζωνών που υπάρχει επιφανειακά μια στρώση χαλικιών (3Α) 10-25 εκατοστά. Την Πέμπτη κρεμάστηκε, επίσης,  και πανό στον χώρο.

-- Το Σάββατο 27/11  έγιναν κάποιες απαραίτητες χωματουργικές εργασίες με το Δήμο Χαλανδρίου για την κάλυψη κάποιων τσιμέντων και κενών του χώρου.              

     Ενημερώνουμε, επίσης, ότι έχουμε ζητήσει (μέσω των Δήμων) δασικά   φυτά  που έχουν επιλεγεί σε συνεργασία με δασολόγους (τοπικά ελληνικά είδη κατά κύριο λόγο φυλλοβόλα).

--  Εγκρίθηκε ήδη η προμήθεια 340 φυτικών ειδών (δέντρα και θάμνοι) τα οποία θα παραληφθούν  από το δασικό φυτώριο της Αμυγδαλέζας την ερχόμενη εβδομάδα από τις Υπηρεσίες Πρασίνου των δύο Δήμων.  

-- Εξασφαλίστηκαν  20-25 αγριελιές, προσφορά του  εξειδικευμένου  στην ελιά  φυτωρίου "OLEA"  του κ. Γ. Κωστελένου,  οι οποίες θα μεταφερθούν στην Αθήνα από τον Γαλατά Τροιζηνίας. 

--  Ο ΕΔΣΝΑ θα παραδώσει μεγάλη ποσότητα κομπόστ για τη φύτευση για να χρησιμοποιηθεί για λίπανση και

--  Ο Δήμος Χαλανδρίου θα  μεταφέρει ποσότητα χώματος για τη χρήση του σε κάποιες θέσεις που είναι απαραίτητη. 

 

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!

 Η επόμενη εβδομάδα θα έχει τρέξιμο και ελπίζουμε να βοηθήσει ο καιρός.

Ζητάμε από τα μέλη μας την παρουσία και την βοήθειά τους την 

                   Κυριακή 5/12  στις  9:00 το πρωί

καθώς και την επικοινωνία της δράσης σε φίλους, γνωστούς κλπ στην βδομάδα που μένει.

Φέρνουμε μαζί μας και εργαλεία τα οποία θα μας χρειαστούν,  πέραν αυτών που θα έχουν οι δύο Δήμοι

Επισυνάπτουμε  την αφίσα για διακίνηση και 

 

Σας περιμένουμε!

 



Εκδήλωση ενδιαφέροντος: https://fb.me/e/1ZtdofeBi


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου