Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

O Σύλλογος Κατοίκων Πολυδρόσου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου

O Σύλλογος Κατοίκων Πολυδρόσου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την 1η Ιουνίου 2022 πραγματοποίησε παρέμβαση για τη συντήρηση των φυτών του πάρκου της Φραγκοκκλησιάς  και άλλα  ζωτικής  σημασίας θέματα:

α. Οριζόντια διαγράμμιση των οδών Φραγκοκκλησιάς, Σάμου, Πηγάσου, ποδηλατοδρόμου (ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ)

β. Απαλλοτρίωση ΟΤ 460Α και απόδοση του σε κοινόχρηστη χρήση.

γ. Διάνοιξη οδού Κ. Καραμανλή έως Λ. Πεντέλης. Δηλαδή διάνοιξη νότια & βόρεια της Αττικής Οδού των παραδρόμων της προς και από τη Λ. Πεντέλης για αποφόρτιση της περιοχής αμιγούς κατοικίας από την υπερτοπική κυκλοφορία. Επίσης προτάθηκε η χιλιομετρική χρέωση της χρήσης της Α.Ο. για τον ίδιο σκοπό.

δ. Εξέταση της δυνατότητας διάνοιξης τμήματος της οδού Ροδοδάφνης από Φραγκοκκλησιάς μέχρι Εθνάρχη Μακαρίου.

ε. Αναβάθμιση των χώρων μπάσκετ. (ΑΣΦΑΛΕΙΑ)

στ. Εξέταση εναλλακτικών χώρων διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς .

ζ. Θέματα κλαδεμάτων, κοπής χόρτων, συστηματικής καθαριότητας. (ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ)

 Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίαζουν οι απαντήσεις του Δημάρχου κ. Θ. Αμπατζόγλου και των αρμοδίων αντιδημάρχων.

 

α. Για την οριζόντια διαγράμμιση των οδών Φραγκοκκλησιάς, Σάμου, Πηγάσου, ποδηλατοδρόμου πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΣΒΑΚ, που εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ 

(https://syllogospolydrosou.blogspot.com/2020/10/blog-post.html  http://syllogospolydrosou.blogspot.com/2019/10/2019.html )


β. Η υλοποίηση της απαλλοτρίωση του ΟΤ 460Α στο γήπεδο του τριφυλλιακού θα γίνει με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου  και στη συνέχεια θα αποδοθεί σε κοινόχρηστη χρήση.

(https://syllogospolydrosou.blogspot.com/2020/10/460.html)


γ. Η διάνοιξη της οδού Κ. Καραμανλή έως Λ. Πεντέλης, δηλαδή η διάνοιξη νότια & βόρεια της Αττικής Οδού των παραδρόμων της προς και από τη Λ. Πεντέλης για αποφόρτιση της περιοχής αμιγούς κατοικίας από την υπερτοπική κυκλοφορία, θα συνδυαστεί με την υπό κατασκευή  διάνοιξη της Λ. Κύμης προς ΠΑΘΕ.


 δ. Η διάνοιξη του τμήματος της οδού Ροδοδάφνης από Φραγκοκκλησιάς μέχρι Εθνάρχη Μακαρίου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Κ Ρώτα έχει ξεκινήσει με ειδοποίηση των ομόρων ιδιοκτητών.


στ. Για τη δοκιμαστική διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς Πολυδρόσου στην οδό ΚΑΨΑΛΑ επιδείχθηκε πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ το παρακάτω έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής με αρνητικό περιεχόμενο.


Ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου το χαρακτήρισε «γονατογράφημα» σε συνέχεια και προηγούμενου εγγράφου  από 26-11-2021 εγγράφου της Περιφέρειας Αττικής.


Ο Δήμαρχος ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ στην απάντησή του ότι ο χώρος διεξαγωγής της λαϊκής θα μεταφερθεί στην οδό Καψαλά από Φραγκοκκλησιάς έως Μεσογείων όπως έχει ζητήσει ο Σύλλογος και η πλειοψηφία των κατοίκων.

Οι δεσμεύσεις του Δημάρχου για τη δοκιμαστική διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς πολυδρόσου στην οδό ΚΑΨΑΛΑ στο video

http://syllogospolydrosou.blogspot.com/2021/11/blog-post.html

http://syllogospolydrosou.blogspot.com/2022/01/blog-post.html

ζ.  Για την πυρασφάλεια, εφαρμογή νομοθεσίας σε συνδυασμό με  κλαδέματα, κοπή χόρτων, συστηματική καθαριότητα, απαντήθηκε η διαδικασία που ακολουθείται από τον αντιδήμαρχο κ. Ν. Κατσιγιάννη και ο Δήμαρχος έστειλε μήνυμα με την πολιτική θέση του Δήμου. (video

Για τη συντήρηση των φυτών του πάρκου της Φραγκοκκλησιάς τοποθετήθηκαν και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Προστασίας ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου & Νέου Αμαρουσίου.

(http://syllogospolydrosou.blogspot.com/2021/12/5-2021.html)




Οι οδηγίες του Δήμαρχου Αμαρουσίου προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τη συντήρηση του πάρκου Φραγκοκκλησιάς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου